[Bug 1718719] Re: qemu can't capture keys properly under wayland

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 1718719] Re: qemu can't capture keys properly under wayland

Bug Watch Updater-13
upstream can't reproduce this bug, so I wonder if the backport was
incomplete and it's fixed in the current release (1.20.8), could you
test again?

** Changed in: xserver
   Importance: Medium => Unknown

** Changed in: xserver
 Remote watch: freedesktop.org Bugzilla #102475 => gitlab.freedesktop.org/xorg/xserver/issues #706

** Changed in: xorg-server (Ubuntu)
       Status: Triaged => Incomplete

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1718719

Title:
  qemu can't capture keys properly under wayland

Status in QEMU:
  New
Status in XServer:
  Unknown
Status in qemu package in Ubuntu:
  Confirmed
Status in xorg-server package in Ubuntu:
  Incomplete

Bug description:
  This appears to be different than the previous similar bugs; patches
  do look to be applied to use libinput in the wayland case. Still:

  unknown keycodes `(unnamed)', please report to [hidden email]

  I am using qemu-system-x86                       1:2.10+dfsg-0ubuntu1
  on artful.

  Many key inputs work correctly, but at boot the system will not
  properly catch the arrow keys, the above error shows up immediately
  after hitting Esc (for instance) to get to the boot menu. Booting from
  CD onto a daily Ubuntu desktop image, I can't navigate the splash
  menu.

  The same works correctly through virt-manager (which uses spice
  AFAICT, but wayland tends to crash when running virt-manager), and
  things work if I switch my session to Xorg rather than wayland.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1718719/+subscriptions