[Bug 1623998] [NEW] pulseaudio Invalid argument error

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
8 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 1623998] [NEW] pulseaudio Invalid argument error

Programmingkid
Public bug reported:

When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card, I
see these error messages:

pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
pulseaudio: Reason: Invalid argument
pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
pulseaudio: Reason: Invalid argument

No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
moment.

I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
present in both emulation and KVM mode.

** Affects: qemu
     Importance: Undecided
         Status: New

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  New

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 1623998] Re: pulseaudio Invalid argument error

Thomas Huth-469
Triaging old bug tickets ... Can you still reproduce this issue with the
latest version of QEMU (currently 4.1)? Or could we close this ticket
nowadays?

** Changed in: qemu
       Status: New => Incomplete

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  Incomplete

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Bug 1623998] Re: pulseaudio Invalid argument error

Howard Spoelstra


On Tue, Oct 1, 2019 at 6:06 AM Thomas Huth <[hidden email]> wrote:
Triaging old bug tickets ... Can you still reproduce this issue with the
latest version of QEMU (currently 4.1)? Or could we close this ticket
nowadays?

** Changed in: qemu
       Status: New => Incomplete

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  Incomplete

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

Hi

This is still visible with both current master and Gerd's queue/audio branch compiled on Fedora 30.
Additionally, running qemu-system-ppc with Mac OS 9.2 guest and -device usb-audio results in the icons on the guest desktop to disappear after a few seconds. Before that happens, audio is playable OK.

Best,
Howard

 
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 1623998] Re: pulseaudio Invalid argument error

Programmingkid
In reply to this post by Programmingkid
I tried using "-device usb-audio"and the guest was able to detect the
USB audio card, but for some reason no audio would play. I did not see
any messages in the terminal about pulseaudio.

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  Incomplete

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 1623998] Re: pulseaudio Invalid argument error

Thomas Huth-469
In reply to this post by Programmingkid
What output do you get when you run "qemu-system-x86_64 -audio-help" ?
Could you provide your full command line, please?

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  Incomplete

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [Bug 1623998] Re: pulseaudio Invalid argument error

Programmingkid
Here is the output. I assumed you meant qemu-system-ppc.

$ ./ppc-softmmu/qemu-system-ppc -audio-help
Environment variable based configuration deprecated.
Please use the new -audiodev option.

Equivalent -audiodev to your current environment variables:
(Since you didn't specify QEMU_AUDIO_DRV, I'll list all possibilities)
-audiodev id=oss,driver=oss
-audiodev id=none,driver=none

> On Oct 7, 2019, at 3:44 AM, Thomas Huth <[hidden email]> wrote:
>
> What output do you get when you run "qemu-system-x86_64 -audio-help" ?
> Could you provide your full command line, please?
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to the bug
> report.
> https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998
>
> Title:
>  pulseaudio Invalid argument error
>
> Status in QEMU:
>  Incomplete
>
> Bug description:
>  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
>  I see these error messages:
>
>  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
>  pulseaudio: Reason: Invalid argument
>  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
>  pulseaudio: Reason: Invalid argument
>
>  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
>  moment.
>
>  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
>  present in both emulation and KVM mode.
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  Incomplete

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 1623998] Re: pulseaudio Invalid argument error

Thomas Huth-469
In reply to this post by Programmingkid
Looks like your current QEMU now only contains the audio backend for
OSS, but not for pulseaudio anymore. Please make sure that the right
pulse-audio development package (e.g. "pulseaudio-libs-devel") is
installed before running the "configure" script of QEMU.

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  Incomplete

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[Bug 1623998] Re: pulseaudio Invalid argument error

Thomas Huth-469
In reply to this post by Programmingkid
[Expired for QEMU because there has been no activity for 60 days.]

** Changed in: qemu
       Status: Incomplete => Expired

--
You received this bug notification because you are a member of qemu-
devel-ml, which is subscribed to QEMU.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1623998

Title:
  pulseaudio Invalid argument error

Status in QEMU:
  Expired

Bug description:
  When using qemu-system-ppc on Ubuntu Mate 15 with the usb audio card,
  I see these error messages:

  pulseaudio: set_sink_input_volume() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument
  pulseaudio: set_sink_input_mute() failed
  pulseaudio: Reason: Invalid argument

  No audio plays. When an attempt is made, QEMU seems to freeze for a
  moment.

  I use "-device usb-audio" to add the usb sound card. This issue is
  present in both emulation and KVM mode.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/qemu/+bug/1623998/+subscriptions